Wanneer je aan het werk bent op een bouwlocatie, kom je vaak in aanraking met allerlei soorten machines en materialen. Sommige situaties kunnen best gevaarlijk zijn en zeker in de bouw kunnen ongelukken soms zelfs dodelijk zijn. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, is het dan ook slim om je bouwlocatie zo goed mogelijk in te richten en je professionals zo goed mogelijk op te leiden. Daarom kan het geen kwaad om eens te kijken of jij ook je VCA certificaat kunt halen. Zeker als je werkzaam bent in de bouw, kan dit een slimme stap zijn.

Haal je VCA certificaat in één dag

Hoewel een VCA certificaat halen een klein beetje moeite kost, is het voor veel mensen vrij goed te doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het certificaat in slechts één dag te halen. Verder kun je vaak nog kiezen uit verschillende soorten certificaten. Zo kun je kiezen voor een basiscertificaat, maar je kunt ook voor een stapje verder gaan. Dit is echter aan jou en jij kunt de keuze maken zoals jou dat goed lijkt.

Een verplicht certificaat

Naast het feit dat je er natuurlijk zelf voor wil zorgen dat je bouwlocatie zo veilig mogelijk is, is het ook goed om te weten dat je vandaag de dag op bepaalde plekken al in het bezit moet zijn van een VCA certificaat om daar te kunnen werken. Het is dus niet alleen slim om het te halen, maar het is soms zelfs verplicht om te kunnen laten zien dat je een VCA certificaat hebt behaald. Bekijk dus zeker eens wat je ervoor moet doen en haal dat certificaat zo snel mogelijk.

10 jaar geldig

Wanneer je je VCA certificaat hebt behaald, kun je daarna 10 jaar lang genieten van de voordelen die het met zich meebrengt. Zo kun je op alle bouwlocaties werken en maak je de bouwlocatie veiliger en prettiger dan ooit tevoren. Bedenk je dus zeker eens wat slim is en probeer je VCA certificaat zo snel mogelijk te halen. Dan ben je verzekerd van een goede basis.